Polifest laen

Kjo iniciativë ka rrjedhë nga të rinjët shqiptar që jetonë dhe veprojnë në Limared, Tranemo dhe Gislaved. E kjo është e reja shqiptare që jeton në Suedi Besa Krasniqi. Juuli algusest peavad kiirlaenufirmad kindlaks tegema, et erinevatel polifest laen kodumasinate soetamiseks, kodu remontimiseks, ravikulude lihtsalt teavitada ühest võimalusest, mida olen näinud. Vulla mban textin "Republic of Kosovo". Pak gjana e tërhoqën gjatë jetës së tij të shkurtë. Asnji botim i denjë për të, asnji tubim, asnji studim për të qenë, asnji fjalë.

Polisforskning

. Kshtû tu' endun n'anë prej Lejet, E tue u matë tokën me pê, Ata u kapen m'atë shkamb Pejet, Kû vonë bora vjen tue dê. Barn har lätt att ta till sig uttal, och detta kan medföra att föräldrar och lärare överskattar barnets språkkunskaper. Mirëpo, ky zhvillim i hovshëm i kësaj shkolle, pas largimit të S. Por ai e përshkoi qiellin shqiptar si meteor, tue u djegë i vetmuem në nji natë gushti. Informacione me të sakta nga Enti i tatimeve. Egzistojnë metoda për të përcaktuar se ku nëprocesin e zhvillimit të gjuhës gjendet një fëmijë që flet më shumë se një gjuhë. Gjimnazin e mbaroi në qytetitn e Strugës. Bilförsäkring Grönt kort gäller inte i Kosovo. S'Uaj, të cilat me një herë kemi vrojtë se kishin një thekësi ndiesije për t'u shënue e sidomos një tingull njerzuer drejtue kah vuejtjet e të vogjëlvet, jemi përpjekun t'i qesim sa mâ në shesh në faqen e të rinjve. Gjendja e sigurisë është e qetë por e nderë por situata në Kosovë shpejtë mundë të ndryshojë. Vivus kreditas. Me këtë pason edhe ndrrimi i emrit të programit. Mendoj se, kjo ka qenë shkolla e parë profesionale në Krahinë, në të cilën për një kohë shumë të shkurtër mësimi për të gjitha lëndët zhvillohej edhe në gjuhën shqipe. Moren pê'n e rane n'Artë, Me Greqi kû dán Shqypnija, Si e ka vû Faik Begu n'Kartë, Qi ka shtypun ,,Albania". Qëllimi është të zgjidhet një shumë e cila do të ndjehej si ndëshkim. Por koha e bënë të veten dhe se dhashtë zoti edhe ata do kanë një ardhmeri të lumtur. E shka t'lânë kta kater ujq, Qi i kercnohen shoqi-shojt, Thonë, do t'dalë nji dreq i kuq, Qi pa dhimbë do t'i a njesë thojt. Veç se ata i a bâne hallin E nuk ndejen kot tu' u tallë; Pse me t'shpejtë e thirren djallin, Edhe e ropën per së të gjallë E, mbasi i a hoqne lkuren Ata tjeter mâ nuk ngjaten Por me tê nji dredhë e tu'uren E me atë dredhë Shqypnin e maten. Inom ramen för UNMIK finns utöver administrativ personal även internationell polis med exekutiva befogenheter. Pán si t'vorfnin, t'ngathun boret, E qestisë n'derë t'vet bujari, E si t'lan'nit krejt mbas doret Mund t'i shndrisë parzmja n'ari. Një problem tjetër që pati marrë përpjesëtime të gjëra ka qenë fushata e shitjes së dëftesave e diplomave nga ana e disa shkollave të Krahinës. Nato bidrar med säkerhetsnärvaro genom KFOR. Si arsimtar Ibrahimit iu ofrua mundësia që të punonte në shkollën fillore "Hasan Prishtina" në Prishtinë e asesi në Maqedoni. Asesi nuk duhet të heshtim në punët e Allahut kur janë për tu diskutua dhe praktiuar sepse kjo na bënë sot që të kemi vështir ta pranojm këtë realitet që po naJemi apo nuk jemimë shumë Të mos I shesim mendë askujt për ate që e dim pëkundërazi ta bartim dijen. Man kan inte resa in Kosovo med flyg eller landvägen via Makdonien, Montenegro eller Albanien för att sedan direkt fortsätta sin resa med bil eller buss via Serbien utan att resa in via en etablerad serbisk gränskontroll mellan t.ex Makedonien/Serbien. En stor utmaning kommer att vara att stärka det regionala samarbetet, vilket är en förutsättning för försoning och ekonomisk tillväxt i Kosovo. Regeringen beklagar att ingen överenskommelse eller enighet i FN:s säkerhetsråd kunnat nås. Sveriges förbindelser med Kosovos Kosovo är fortsatt ett av de oroligaste områdena i västra Balkanregionen och därför föremål för stort svenskt engagemang. Vår e-postadress: [email protected] Gränspassage Gränsövergångarna från Serbien till Kosovo erkänns inte av regeringen i Serbien. Në fundin e shtratit Të patradhtuar të liqenit Fshihen rrëketë e lotëve. Botuesit e tij të parë, si mistifikatori Skënder Luarasi, i shtuen tragjedisë natyrale të poetit shkodran farsën e përkatësisë së tij protokomuniste dhe të konflikteve me regjimin nën të cilin kishte jetue. Dhe ikin përseri Retë e zeza Ngarkuar mes hi. Kjo ka botuar dy albume me mjaft sukses e tani është duke përgatitur siglen e saj e cila ka dy këngë "Hej DJ" dhe "Yes Im sure" në gjuhën angleze. Të pranojmi hallet e të tjerëve,di diskutojmi së bashku. Portretin e tij më së miri e ka përshkruar Rabit Rexhepi, i cili si përgjegjës i arsimit në Rrethin e Gjilanit, e ka njohur më së miri dhe drejtpërdrejtë e ka përcjellë tërë punën dhe aktivitetin e tij një kohë të gjatë. Qellimi i këtyre intelektualve dhe aderuesve te kulturës dhe traditës shqiptare është që keto të ruhen dhe kultivohen në mesin e fëmijëve, të rinjëve por edhe të moshuarve në keto treva. Ai deri me sot nuk ka pasur rast të marrë ndon je donacion apo nidhmë për botim. Kalimkufiri Kalimet kufitare nga Serbia për në Kosovë nuk janë të pranuara nga ana e regjimit të serbisë. Pán si gjyqin njeri e dán, Kúr per s'teprit të lakmojë, Edhè ndien si i drejti kján, N'kthetra t't'fortit kur t'takojë. Janë të njohur "Rasti i Hogoshtit", "Rasti i Ivajës së Kaçanikut" dhe "Rasti i Mushnikovës" së Prizrenit, ku ishte në pyetje hapja e klasave të larta të gjimnazeve, për shkollimin e vajzave shqiptare. Tahiri i përkiste shtresës ajkë të kësaj armate. Migjeni, pati fatin e keq me jetue pak, por na la nji vepër letrare të shkrueme me nji gjuhë të fortë, dinamike, të pandieme deri atëherë në poezinë tonë. e Juej keni me bashkëpunue në mënyrë sa mâ t'afërme në Fletoren tonë e cila, ndërmjet të qëllimeve të tjera, ka edhe atê t'i përkrahi të rijtë me vlerë e me ndjenja bujare. Vetë poeti ishte si i mërguem dhe nuk kishte miq të mëdhaj përposë letërsisë. Të respektohet religjioni yne ma shumë Të mendojm për Ate që na falI dhe që prap do të na merr Të mendojmë se një ditë do të na zë vdekja Të mendojm se nëse jemi duhet edhe të dëshmohemi Të mendojm se vdekja është më afer se gjithëcka që ekziston. EU kommer under de kommande åren ta på sig ett allt större engagemang Kosovo framförallt genom den nya civila insatsen EULEX. Në fytyrën e tyre shihet gëzimi dhe hareja, ta janë hijeshija e mesit ku ata gjenden, ata janë bukuria e klasës dhe bankës ku ata ulën. Në shtëpi prindërit mendojnë se kjo mvaret nga se fëmija nuk e zotëron sa duhet gjuhën amtare, mirëpo ata supozojnë se ai flet mirë gjuhën suedeze.

Sa here në jetë na kujtohen keto gjera që ta falenderojm Allahun që ne pa asnjë thuajse nuk mund të jemë si duhet ,cka nëse nuk do të kemi diqka nga ajo që falenderuam. Europa bär ett särskilt ansvar för den fortsatta utvecklingen i Kosovo. Handelsutbytet mellan Sverige och Kosovo är mycket litet, och består av några enstaka investeringar av svenska företag. Moren pê'n e n'Artë u ulen, Ku Shqypnija e ka kufi'n, Aty `i kûj në dhé e ngulen E me matë xûnë rrokullin.

Joaca si tu de nota 10 la Cupa liceelor de baschet 3x3.

. Ja sellised siis hiljem imestavad ja pahandavad, miks päris pank neile laenu ei taha. Marshallà! Ç'farë qytetnijet Na barbart e Kastriotit Kem' me pasun prej Serbijet, Kúr ,,Serbjan" t'na quejn mbas sotit! Në mos tjeter kem' me u msue Me thye bén, qi t'bâjm m'therore; Grát per s'deknit me i dhunue Me pré nierzt, qi t'na biejn ndore. Kembimi reciprok në gjuhën amtare dhe në gjuhën suedeze Växelvis på modersmål och svenska Disa gjuhë në institucionin parashkollor japin disa mundësi Flera språk i förskolan ger fler möjligheterKomma till tals. Rrahmi Nuhiu, dr.Selman Selmani, mr. Kaluen zaje e kaluen dete Tue matë tokën me njatë pê; Pane fise e pán qytete Qi jetojshin per nen rê. Under flera år bedrevs en pacifistisk motståndsrörelse mot det serbiska styret, där parallellstrukturer etablerades bland annat för kosovoalbanernas skolgång och sjukvård. Për me Ju dhânë zêmër të vijoni sa mâ me zell n'udhën letrare qi aq me serjozitet qëllimesh keni kapë, këshilli i Redaksisë i Fletores s'onë vendoi me botue mbas sodit vjershat dhe copat proze të Jueja në faqen e tretë. Självständigheten är tillsvidare övervakad av det internationella samfundet. Sverige är en av de absolut största bidragsgivarna till Kosovo och regionen i stort. Prandaj jeta duhet të jetohet pa interes, pa urrejtëje, pa fjal të dëmëshme, pa punë të dëmëshme vetëm e vetëm duke mësuar dhe rritur pasurin më të rendesishme që është për të gjithë , DIJA!! Cdo dit në jetë është e veqant,prandaj ta jetojmë jetën si duhet. Kurbeti si plagë e rendë shoqërore e popullit tonë është frymëzim në krijimtarin letrare të Ibrahimit.sic frymëzoi edhe poetet tanë tjerë mergimtar. Kjo dom e thenë se njeriu nuk mund tyë për në Serbi përmes Kosovës por duhet të marrë rrugë tjera për në këtë vend. EU står berett att stödja och övervaka Kosovos utveckling mot ett modernt rättssamhälle bl.a. Pothuajse të gjithë se bashku me prindërit e tyre kanë mësyer dyert e shkolles, dyert e vatrës së diturisë, dyert e një vendi të shenjtë. Të mos na e merr kohen gjumi,dembelia sepse edhe koha do të na gjykoj. Po koha do punojë për tap or edhe ne duhet të jemi ata të cilët duhet të jemi në ndihmë të tyre. Det finns metoder för att ta reda på var i språkutvecklingsprocessen ett flerspråkigt barn befinner sig. Shpresojmë se edhe mbas sodit Z. Këndon në të tri gjuhet shqip suedisht dhe anglisht. Në fund të muajit dërgo të hollat për bamirësi ose blej ndonjë dhuratë personit të cilin më së shumti e ke përgojuar. ata punojnë njeriu ndihet paksa i zymt. Këtu jemi për të jetuar për të ndihmuar, për të fal,për të respektuar e për shume qështje të tjera në mendimin pozitiv. Certifikata e marteses jipet nga ana e Zyrës së tatimeve në Suedi. Duke u mbështeur në këtë poeti shpesh here ishte I detyruar që të bente edhe punë fizike për të mbijetuar. Si duket shum nga ne sod jemi te habitur mbas apo fokusuar ne punët qe jan më të pa vlera. Në institucionet parashkollore personeli mendon të kundërtën se fëmija nuk e din gjuhën suedeze por ai është i mirë në gjuhën e vet amtare. Kjo asht arsyeja që Migjenin e kanë frikë të gjithë, pse nji rruzë e kuqe e tija asht ma e fuqishme se tonelata bojë të zezë që derdhet mbi letër çdo ditë. Të flasim të kuptueshëm dhe me butësi. Fëmijët me lehtësi mësojnë shqiptimin dhe kjo mund të shkaktojë se prindërit dhe mësuesit i mbivler¨rsojnë njohuritë gjuhësore të fëmijës. Fisnik dhe i palumtun deri në fund, ai u hakmor tue i zbulue botës mjerimet e saja, tue i krue leskrat e holla me të cilat maskonte çmimin e naltë të mizerjes dhe marrisë së përditshme.shtetit. Falendëroj Zotin i cili të gjithëve na e bënë të mundur të jetojm së bashku në këtë botë,duke mos dalluar asnjerin e as tjetrin ,as gjinin e as racën,as ngjyren e as faren. Duhet shmangur demonstrimeve dhe tubimeve të masave. Por motor dhe kreator i këtyre aktiviteteve do të jetë rinia shqiptare e cila nuk është pakët. Stor försiktighet bör iakttas vid resa i norra Kosovo. Mehmet Gjevorit, atëherë inspektor krahinor i arsimit, i vinin shumë lajme dhe fjalë të mira për këtë mësues të ri. Këto sigurime i shesin në vendkalimet kufitare, por mund të blihen edhe në Lidhjen e sigurimeve të automjeteve. Në Beograd/Serbi dhe pastaj me rrugë automobilistike apop aeroplan deri në Kosovë apo Maqedoni. KFOR befinner sig sedan en tid tillbaka i höjt beredskapsläge. Shih për këtë, kësaj shkolle shumë shpejt i doli zëri dhe filluan ta vërshojnë nxënësit shqiptarë nga tërë Anamorava, Presheva, Kaçaniku, Medvegja etj. Hasanit nga Gjilani, si duket u pengonte disa qarqeve e rretheve nacionaliste e shoveniste të Gjilanit, në krye me Zallko Gjorgjeviqin, sekretar i komitetit të Rrethit të LK. Shumica e veprave të Tahir Berishës janë promovuar dhe prezantuar në: Prishtinë, Preshevë, Shkup, Tiranë, Elbasan, Stamboll të Turqisë, Gllasgou të Skocisë dhe në Londër të Anglisë. Poeti ka një bashkëpunim të mire me shtëpin botuese "Lilo" nga Tirana ku edhe ebenë shtypjen e librave të botuara. Det krävs också att man har en inresa i Serbien via en serbisk gränskontroll om man sedan vill resa genom och ut ur Serbien efter ett besök i Kosovo. Sigurimi im automjetit Kartela e gjelbertë nuk vlenë në Kosovë. Këtu parashtrohen mendime rreth qendrimit të institucioneve parashkollore ndaj fëmijëve që flasin më shumë se një gjuhë si dhe për të përkrahur gjuhët e tyre të ndryshme. asht se ai mbërrin me e ba ketë gja pa qenë pjestar i asnji rryme apo E ai, poeti i mjerimeve të pasopartie politike. Mësimdhënës të kësaj shkolle në atë kohë erdhën Dr.Hajrullah Gorani, ekonomist, Muharrem Latifi, jurist i diplomuar, Sadullah Brestovci, historian, Mehmet Kurteshi, i vetmi mësimdhënës i diplomuar për stenodaktilografi në Kosovë, Tefik Geci, prof. Nji lum të mjerësh, të mirë e të këqij bashkë, fajtorë e të pafajshëm për gjendjen e tyne, nji lum që përdridhet përgjatë historisë tue përshkue nji rrugë pafund - ky ishte obsesioni i poetit shkodran. Pas paraqitjes brilnate që kjo talente e re shqiptare pati në garën e talentëve te rinjë ne¨qytetin Kalskrona kjo u gjetë në finale dhe triumfoi bindshëm. Shpresojnë se me punë të palodhshme dhe me angazhimin e të gjithëve suksesi nuk do të mungojë. Sa qe në jetë, e vetmja e përkohshme e denjë për artin e tij ishte revista «Illyria». Polifest laen. Prandej thom, se atje n'Bisht-Pallë Ngrehin çipujt kulla n'zallë, Per me i çartë mandej prej dritet Si n'per shekull po perflitet. Sipas fjalëve të organizatoreve këtij aksioni i janë bashkangjitur edhe punëtor të kombësive tjera që janë të punësuar në këtë organizatë punuese në qytetin e Boråsit. Provo këtë: merr një kuti dhe sa herë që e zë veten duke sharë, mallkuar apo përgojuar vendos disa para në të. Kredit 15 min. Kust kõige lihtsamini laenu saad. Ai nuk nuk mund t'i shërbejë kurrë asnji ideologjie, ai mbetë i vetvetes, i përket trajtave të mbinjeriut që dijti me pikzue me art në thellësitë e veta. Ka një kohë tyë gjatë që forca e KFOR është ne gjendje gatishmerie. Elè mâ, per mos m'e ngjatë, Mos me i mbetë davaja asnjênit, Zbashkut dán ata m'e matë Teh e m'teh me `i fille pênit. E po thonë, se jo per tjeter Duen Serbjant me marrë Shqypnin, Qi ata e quejn Serbija e vjeter, Veç me prû mbrendë qytetnin. Ne të gjithë voglushëve dhe shkollarëve tanë u urojmë fillim të mbar dhe suksese në mesime.Ja erdhi fillimi edhe i një viti të ri shkollor me gëzimin dhe haren e fstova edhe fëmijëve tanë. Vjersha "Ty o Vremç bujar" për të cilën u fajësua Berisha është botuar në revistën "Zëri i Rinisë" nr. Kom till tals.Flerspråkiga barn i förskola është një material m ekomente nga Organi shtetror për zhvillimin e shkollave. Ndal sharjen, mallkimin dhe/ apo përgojimin me një grusht të fortë Është e vështirë që të mos i zbrazim gojët tona kur dikush na fyen. Seksionet e nxënësve të Shkollës Ekonomike të Gjilanit në gara i mbanin gati të gjitha vendet e para në qytet dhe më lartë. Dokumentet nuk duhet të jenë më të vjetra se katër muaj nga dita e martesës. Në Ramazan, kur dëshirojmë të ndërtojmë shpirtëroren tonë, ne bëjmë Xhihad kundër shprehive tona të këqija. Por sipas fjalëve të udheheqëses së ketij klubi, klubi është i hapur edhe për vajzat e kombeve dhe kombëv e dhe kombësive tjera të cilat jetojnë dhe veprojnë në Borås. Berisha për opinionin e gjerë është i njohur si përpilues entuziast dhe autor cilësor i disa veprave, monografive që kanë të bëjnë kryesisht me arsimin shqip në Kosovë. Enligt den information ambassaden fått, kommer stämpeln med texten "Republic of Kosovo" hädanefter att makuleras/stämplas över av serbisk gränspolis för att göra det möjligt för resenären att använda sitt pass för resa i Serbien. Ai thotë se "Tahir Berisha me mund dhe vullnet të pashoq, porsi tiktaku i orës së mirë, për gati pesë dekada i kontribuoi vetëdijesimit të popullit shqiptar. Försäkringar säljs vid gränsstationerna. Kjo dukuri ka qenë aq e përhapur sa që gati tërë Jugosllavia vinin në Kosovë dhe për disa orë furnizoheshin me "kualifikime" shkollore. Si gjithmonë tek asht ma realist se i gjithë "realizmi ne nderi me vendet e nderit nuk socialist" marrë së bashku, e çudia përkon aspak. Interesimin për letërsi nuk e humbi asnjëherë edhe pse kishte klushte të renda jetese. Sverige kommer även fortsättningsvis att ha ett omfattande bilateralt utvecklingssamarbete med Kosovo. E q'm'atë ditë, qi dheu i Shqyptarit, Me atë rodë dredhet pat kênë matë, Duen me thânë, se `i pûnë per s'mbarit Aty mâ s'mundet me ngjatë

Комментарии